Ronald Zwolle Makelaars

Na de bezichtiging helpen wij u graag verder..

We hopen dat u een goede indruk heeft gekregen van het pand dat u heeft bezichtigd en dat het geschikt is of geschikt gemaakt kan worden voor uw doel. Hoe gaat het nu verder?

Als u interesse heeft kunt u een koopvoorstel doen of als u dat wenst maken we een afspraak voor een tweede bezichtiging. Tijdens zo'n tweede bezichtiging zult u weer nieuwe dingen zien, zodat u een duidelijke keuze kunt maken. Hieronder vindt u nog wat uitleg over een aantal begrippen:

Mededelingsplicht verkoper:
De eigenaar heeft een wettelijke mededelingsplicht. Bij het verkrijgen van de opdracht vragen wij daarnaar bij de opdrachtgever en de antwoorden worden opgenomen in de vragenlijst deel B en in de lijst van zaken. Als er een bouwkundig rapport is, dan verwijst de verkoper daarnaar, hetgeen dan voor u ter inzage is.

Onderzoeksplicht koper:
Ook de koper heeft de wettelijke plicht onderzoek te doen naar gebreken en zaken die hij/zij belangrijk vindt. In het algemeen strekt de onderzoeksplicht van koper verder naarmate deze deskundiger is.

Bouwkundige keuring:
Van vele van de aangeboden objecten is reeds een bouwkundige keuring uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. Het rapport kunt u dan rechtstreeks inzien via het informatiepakket van het betreffende pand. Het informatiepakket is per object op aanvraag beschikbaar.

Financiering van het huis:
Natuurlijk wilt u weten wat de financiele consequenties zijn voordat u koopt. Ook als u al een gesprek met een andere adviseur of bank heeft gehad, kunt u terecht voor een second opinion. Vraag ons om u in contact te brengen met een betrouwbare hypotheekadviseur.

Wat is de overwaarde in uw huidige huis?
Een uiterst belangrijke vraag natuurlijk, een juiste inschatting is van cruciaal belang voor uw financieringsgesprek. Wij kunnen die vraag voor u beantwoorden. Vraag een adviesgesprek, wij maken graag tijd voor u vrij. Aan het einde van ons eerste gesprek weet u precies waar u aan toe bent, heeft u zicht op de overwaarde en de kosten en weet u wat u te wachten staat.

Een optie nemen?
Een optie kunt u niet nemen. U kunt om een optie vragen. In de regel worden opties voor maximaal een week verleend. De optie is een tijdsperiode waarin de verkoper toezegt niet aan een ander te zullen verkopen.

Wat houdt het begrip vraagprijs in?
Juridisch gezien is de vraagprijs niets anders dan de uitnodiging tot het doen van een bod. Als u de vraagprijs biedt, bent u niet automatisch koper. De verkoper zal eerst akkoord moeten geven. Een verkoper mag zijn prijs tijdens de onderhandeling zelfs verhogen. Overbieden is toegestaan.

Wat houdt het begrip "Bieden Vanaf" in?
Bieden vanaf geeft aan dat lagere biedingen sowieso niet in aanmerking komen. De gepubliceerde prijs is meer concurrerend en de gegadigde wordt aangemoedigd een bieding boven deze onderlimiet uit te brengen. De hoogste bieder heeft de meeste kans om koper te worden. Een verkoper mag zijn prijs tijdens de onderhandeling verhogen.

Het doen van een bod:
Als u een bod doet, moet u ook eventuele randvoorwaarden aangeven. Uiteraard is de prijs erg belangrijk, maar andere voorwaarden moeten ook worden vermeld, zoals de eventuele ontbindende voorwaarden inzake de financiering en de leverdatum.

Wanneer bent u in onderhandeling?
U bent in onderhandeling als er een tegenbod komt. Wettelijk mogen wij gelijktijdig met meerdere kandidaten onderhandelen om de beste deal tot stand te brengen. Echter wij onderhandelen, als er een optie is verleend, met niet meer dan één kandidaat.

Hoe/Wanneer wordt de koop gesloten?
Door/bij het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Bedenktijd:
Een koper in een consumentenkoop heeft na de koop drie dagen bedenktijd vanaf het ontvangen van een afschrift van de door beide partijen getekende koopovereenkomst. In de bedenktermijn valt maximaal 1 weekenddag of erkende feestdag.

Voor een tweede bezichtiging en/ of meer informatie contact of bel 0118-623420

PS: U kunt zich bij ons als zoeker inschrijven!

Ronald Zwolle Makelaars

Tel.nr.
0118-623420
E-mail
mail@ronaldzwolle.nl